woensdag 7 augustus 2024

De keuken

Goedemorgen,

deze ochtend even de tijd genomen om foto's te laten zien van onze nieuwe keuken.

Manlief is er een hele volle week mee bezig geweest. We hadden ook een voordeel dat de gehele keuken bij ons onder de overkapping kon staan, maar er lagen ook vele onderdelen in de woonkamer, want het was wel een hele puzzel voor maar met een geweldig resultaat (vinden wij dan).


Zo trof ik het aan toen ik terug kwam van Andre Rieu, en vlgs mij had ik al verteld dat ik een geweldig concert vond om mee gemaakt te hebben!


Eerst hadden we natuurlijk ruimte moeten maken ervoor, dus de tuintafel helemaal opgeschoven onder de tv. En dat witte kastje wat jullie zien staan, daar kookte ik al die tijd op, dat was onze tijdelijke keuken. Die kookplaat hebben we nog kunnen verkopen, want die was nog maar 1,5 jaar oud, ook de grote vriezer, die was 2 jaar oud. Want in de oude keuken stond geen vriezer en in ons vorige huis hadden we een vriezer in die nieuwe keuken, en toen moest er snel iets aangeschaft worden.
De keukentafel die ik zelf had overgenomen bij dit huis, daar had ik toen nog 4 nieuwe stoeltjes bijgekocht, die heeft ook een nieuwe eigenaar gekregen. Je verliest er wel op, maar ben al blij dat alles verkocht is en anderen er blij mee zijn.


En dit is dan onze nieuwe keuken. Boven de aanrecht moeten nog spotjes in, daar zitten we nog op te wachten, dan kan dat stukje geverfd gaan worden, en de airco wordt over 2 wkn aangesloten, en dan kan ook de afzuigkap verder netjes aangesloten worden. Hoeft het nog maar 1x opengemaakt worden die verlaging, anders blijf je prullen.
Op deze foto zie je nog geen lampen boven de bartafel, maar ondertussen hangen die er ook, dat was ook nog moeilijk, keuzestress. En de vloer...waarschijnlijk leggen we er niks meer over, want de oude vloer komt hier heel mooi bij uit.


En dit zijn de lampen geworden. Het is zo gezellig zitten.
Ook onder de plankjes bij de tafel zitten ledlampen, manlief ook zelf gedaan, en deze schieten savonds aan zodra de zon ondergaat. Alles gaat hier in huis bijna automatisch.

Deze ochtend een blogronde gedaan, als het goed is ben ik bij iedereen rond geweest en ga ik zo de pc afsluiten, had me voorgenomen om tot 9 uur uiterlijk achter de pc te zitten.
Daarna wil ik een hoes gaan maken voor onze hangstoel, had nog veel schuim liggen van een topmatras en de oude kussen was best dun geworden, dus nu een extra kussen maken. We hadden ook nog veel zwarte stof dus dit kwam mooi uit.
Voorheen zat manlief nooit in die stoel maar hier onder de overkapping zo voor de tv lijkt het wel zijn stoel geworden te zijn. Grappig eigenlijk.

Ik zit zelf met een enorme bult recht onder mijn kaak, morgen 2 wkn dat het pijn begon te doen..en daar ik altijd voor bultjes en plekjes gelijk bel, moest ik deze keer bij de eigen huisarts zijn.
Heb daar al jaren een bultje  onderhuids zitten, ik dacht altijd van een eerdere plekje wat ooit weggehaald is, maar nu gaat hij vervelen.

En het ziet er werkelijk niet uit, hij is vuurrood en kan er niet op liggen. Vorige week kon ik pas bij de huisarts terecht en had zalf meegekregen, hij hoopte dat het een ontstoken talgklier is en dat het vanzelf open zou gaan. En moet zowieso as vrijdag terugkomen, dan zou hij het gaan doorprikken.
Vanaf afgelopen weekend komt er elke dag wat uit, met hulp van mezelf van soms zit er zoveel druk op, dat hij echt niet fijn is, en dat helpt wel wat.

Als ik van huis ga doe ik er een pleister op, want het is echt geen kleine bult, nu zei gister iemand tegen mij, het lijkt wel een steenpuist. Vandaag heb ik gevoel (maar kan zijn dat ik eraan wen) dat hij iets kleiner is) maar ik gok dat de dokter ook nog een handje zal helpen eraan.
Veel kracht kan ik niet op zitten, verga van de pijn dan, maar ik hoop heb nog een weekje vakantie volgende week, dat het dan aan de genezende hand is als ik weer ga werken.

Zo vandaag een heel verhaal geworden en vers van de pers nog wel.
Het is 10 voor 9 en ga nu wat doen hier, want vanmiddag als het droog blijft ga ik met vriendinnen op de fiets even de stad in en daarna een ommetje fietsen.

Ik wens jullie een fijne dag vandaag,

lieve groetjes Elly 







 

9 opmerkingen:

  1. Wat een schitterende keuken Elly! En wat ontzettend knap dat je man deze geïnstalleerd heeft; petje af!
    Nu lekker genieten van je keukenpaleisje 🥰

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is mooi geworden, prachtige keuken heb je nu.
    Lekker genieten 😊
    Groetjes,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig resultaat, Elly
    Jouw man kan scht heel wat, je mag em wel extra verwemnen!
    Sterkte met je kaak, hopelijk herstelt het snel
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sjonge Elly, wat een geweldige keuken heb je! Prachtig! Dikke complimenten voor je man. Wat knap dat hij dat allemaal zelf kan. En zo snel! Je zult wel genieten...
    Wat naar van die bult. Ik hoop dat je er snel van af bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een vakmanschap van je man een schitterende keuken laat je zien! Wat erg zo1n bult heel naar en pijnlijk, mijn huisarts adviseerde bij mij leg er warme kompressen op dat heeft geholpen. xx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je keuken is prachtig en wat een gezellig plekje om te eten samen. Wat vreselijk zo'n ontsteking of steenpuist. Hoop dat je snel geholpen wordt en altijd in de vakantie hè, zo naar is dat. Beterschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je hebt een prachtige keuken gekregen, en fijn zo'n handige man. En sterkte met je bult, ik hoop dat je er snel vanaf bent.
    Groetjes Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw!!🥰
    Wat een werk, maar wat is het mooi geworden.
    Prachtig, zoals alles bij elkaar past.
    Heel veel plezier met je keuken, maar dat gaat vast lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een werk maar het is wel heel mooi geworden.
    Groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen