Volgers

maandag 26 augustus 2024

Gecondoleerd

 Goedemorgen,

dit kaartje had ik in mijn vakantie gemaakt.

De getekende bloemetjes had ik nog liggen en dacht kan deze wel gebruiken ervoor. Ik had ook gehoord dat voor deze dienst liefst iedereen in vrolijke kleuren zou komen en totaal geen zwart.



Had wel gekozen voor een zwart strikje, en dit kaartje persoonlijk in de brievenbus gedaan.

Deze man zal zeker gemist worden in het dorp, hij had altijd een aanhangertje aan straat staan en daar mocht iedereen oud ijzer op gooien (wel netjes zodat er zoveel mogelijk opkon) en moet zeggen dat was wel handig. En hun dochter zat vroeger in onze vriendengroep van de carnaval, en haar man bij de volley toen bij mijn man. Ja dorpje waar iedereen elkaar kent.

Is inmiddels wel anders want er komen nu zoveel mensen van buitenaf wonen hier.

Groetjes Elly

fb pagina:


vrijdag 23 augustus 2024

Thee

Goedemorgen,

deze creatie en wel een mini creatie is ook voor een collega, ze houdt van thee, dus daar iets mee gedaan.


Hele tijd terug had ik ergens thee genomen op een terras, en die hadden zo'n leuke verpakking dat ik die mee genomen had naar huis en deze dus nagemaakt had.
Dsp is van Stamperia. Op de voorzijde zelf geschreven.


Aan de achterzijde heb ik nog een label gemaakt, zodat ik hier iets op kon schrijven.



Hier zie je dus hoe klein het is, echt niet groter dan een theezakje.


Leuke folie geplakt van Studio Light bij het hartje doorkijk.


En dan in de binnenzijde haar lievelings thee.


Deze laten sluiten met een touwtje, dat net wat stoerder is.

Morgen heb ik een workshop van Handletteren, ben benieuwd hoe dat is.

Groetjes Elly,

fb pagina:

 

zondag 18 augustus 2024

Muziek

Goedemorgen,

muziek dat is wat we willen zien op jullie creatie bij KIC.

Dit is mijn reminder wat ik jullie laat zien:


Als basis een mal van Studio Light.
Dsp van de Action en van een muziekblad.


Deze stempel is van Elisabeth Craft, en ik heb de maten van een coin aangehouden, vond dat wel leuk om op deze kaart te verwerken


Elementen uit mijn elementenbakjes, dus genoeg muziek verwerkt erop.

Mochten jullie mee willen doen, dan kun je  je kaart HIER linken.

Groetjes Elly
DT KIC

fb pagina:

 CreaEl

vrijdag 16 augustus 2024

Hoera

Goedemorgen,

deze kaart is voor een collega, en woont redelijk dichtbij, dus ze heeft hem in haar brievenbus al mogen ontvangen, dus een fietsrondje gedaan.


Het is een card in a box geworden, heb hier dsp van Stamperia voor gebruikt, vind dat zo mooi papier ook. En dan werkt het ook zo fijn.


Elementen zijn van Studio Light.


Rolroosjes van Marianne Design, deze blijft ook altijd super om te maken, roze sisal eronder en wat strikjes van satijnlint.



Mini bloemetjes aan de zijkanten erop gezet, in het midden met Nuvo drops.


Een papierclip opgepimpt en op de achterzijde een persoonlijke groet geschreven.


Ik wens jullie een fijne dag, nog een weekendje en dan begint de school weer.
Vandaag zorg ik wel voor de lunch op school, want ze hebben studiedag en vanmiddag hebben we een teambuilding.

Een update over dat bultje (nou ja tje mocht eraf) de huisarts had vorige week 2 sneetjes erin gemaakt om nog meer spanning eraf te halen, en hij was blij te zien dat er toch veel talg in zat, stiekem was hij toch een beetje bezorgd voor wat anders.
Ik had toen zalf meegekregen om 3x maals daags op te brengen en 3x maals de wond te spoelen voor een week.
Afgelopen woensdag terug geweest, hij had de overige korstjes eraf gehaald om te kijken wat eronder zat, en was redelijk rustig, maar ik moet blijven smeren totdat de tube op is.
Ik zei al dat is lang, want zo'n tube heb je niet zomaar leegesmeerd op zo'n plekje.
Het zalf is om de bovenkant toch wat open te houden.

Hij wilde over een tijde als alles echt rustig is alsnog alles gaan weg halen, want dat zakje moet erop, dat kan zich weer gaan vullen en weer al die narigheid geven wat ik nu heb gehad en dat was geen pretje. Nu kon het nog niet omdat hij bang was dat het onderhuids nog niet helemaal tot rust is.

Had hem gezegd dat ik het wel spannend vind om dit bij hem te laten doen, omdat ik normaal altijd in het ziekenhuis onder behandeling ben (maar dit is dan toch weer wat anders gelukkig). Hij legde uit dat hij echt weet wat hij wel of niet mocht doen, en maakte later nog wat grapjes, dus ik weet dat het wel goed gaat komen. Is een zeer fijne huisarts ook die de tijd voor je neemt.
Lang verhaal maar jullie zijn weer op de hoogte.

Groetjes Elly

fb pagina;





 

maandag 12 augustus 2024

50 jaar

Hoi hoi,

op 25 juli was Marga 50 jaar getrouwd, ik las dat toen bij mijn berichten op fb, ik dacht onthouden want dit is wel een speciale gelegenheid.

En dit kaartje had ik toen voor haar gemaakt.


De postzegel kaart van Temu.
Dsp van Scrap and Me.


En tekst van Craft Emotions.
Love is van Marianne Design.

Ze was verrast dat ik haar datum wist, dus het kaartje is goed ontvangen.

Groetjes Elly

fb pagina:

 

vrijdag 9 augustus 2024

Paperclip

Goedemorgen,

deze paperclip heb ik voor een jarige collega gemaakt.


Dsp is van de Action.




En er is een label in verwerkt, daar kon ik dan persoonlijke tekst op schrijven.

Deze ochtend moet ik terug naar de dokter hij wilde het nog zien, dan gaat hij schrikken want het ziet er niet uit, vannacht kwam er uit zichzelf wat vuil enzo uit, maar het blijft een enorme bult, ben bang dat er meer aan te pas moet komen.

Groetjes Elly,

fb pagina:

 

woensdag 7 augustus 2024

De keuken

Goedemorgen,

deze ochtend even de tijd genomen om foto's te laten zien van onze nieuwe keuken.

Manlief is er een hele volle week mee bezig geweest. We hadden ook een voordeel dat de gehele keuken bij ons onder de overkapping kon staan, maar er lagen ook vele onderdelen in de woonkamer, want het was wel een hele puzzel voor maar met een geweldig resultaat (vinden wij dan).


Zo trof ik het aan toen ik terug kwam van Andre Rieu, en vlgs mij had ik al verteld dat ik een geweldig concert vond om mee gemaakt te hebben!


Eerst hadden we natuurlijk ruimte moeten maken ervoor, dus de tuintafel helemaal opgeschoven onder de tv. En dat witte kastje wat jullie zien staan, daar kookte ik al die tijd op, dat was onze tijdelijke keuken. Die kookplaat hebben we nog kunnen verkopen, want die was nog maar 1,5 jaar oud, ook de grote vriezer, die was 2 jaar oud. Want in de oude keuken stond geen vriezer en in ons vorige huis hadden we een vriezer in die nieuwe keuken, en toen moest er snel iets aangeschaft worden.
De keukentafel die ik zelf had overgenomen bij dit huis, daar had ik toen nog 4 nieuwe stoeltjes bijgekocht, die heeft ook een nieuwe eigenaar gekregen. Je verliest er wel op, maar ben al blij dat alles verkocht is en anderen er blij mee zijn.


En dit is dan onze nieuwe keuken. Boven de aanrecht moeten nog spotjes in, daar zitten we nog op te wachten, dan kan dat stukje geverfd gaan worden, en de airco wordt over 2 wkn aangesloten, en dan kan ook de afzuigkap verder netjes aangesloten worden. Hoeft het nog maar 1x opengemaakt worden die verlaging, anders blijf je prullen.
Op deze foto zie je nog geen lampen boven de bartafel, maar ondertussen hangen die er ook, dat was ook nog moeilijk, keuzestress. En de vloer...waarschijnlijk leggen we er niks meer over, want de oude vloer komt hier heel mooi bij uit.


En dit zijn de lampen geworden. Het is zo gezellig zitten.
Ook onder de plankjes bij de tafel zitten ledlampen, manlief ook zelf gedaan, en deze schieten savonds aan zodra de zon ondergaat. Alles gaat hier in huis bijna automatisch.

Deze ochtend een blogronde gedaan, als het goed is ben ik bij iedereen rond geweest en ga ik zo de pc afsluiten, had me voorgenomen om tot 9 uur uiterlijk achter de pc te zitten.
Daarna wil ik een hoes gaan maken voor onze hangstoel, had nog veel schuim liggen van een topmatras en de oude kussen was best dun geworden, dus nu een extra kussen maken. We hadden ook nog veel zwarte stof dus dit kwam mooi uit.
Voorheen zat manlief nooit in die stoel maar hier onder de overkapping zo voor de tv lijkt het wel zijn stoel geworden te zijn. Grappig eigenlijk.

Ik zit zelf met een enorme bult recht onder mijn kaak, morgen 2 wkn dat het pijn begon te doen..en daar ik altijd voor bultjes en plekjes gelijk bel, moest ik deze keer bij de eigen huisarts zijn.
Heb daar al jaren een bultje  onderhuids zitten, ik dacht altijd van een eerdere plekje wat ooit weggehaald is, maar nu gaat hij vervelen.

En het ziet er werkelijk niet uit, hij is vuurrood en kan er niet op liggen. Vorige week kon ik pas bij de huisarts terecht en had zalf meegekregen, hij hoopte dat het een ontstoken talgklier is en dat het vanzelf open zou gaan. En moet zowieso as vrijdag terugkomen, dan zou hij het gaan doorprikken.
Vanaf afgelopen weekend komt er elke dag wat uit, met hulp van mezelf van soms zit er zoveel druk op, dat hij echt niet fijn is, en dat helpt wel wat.

Als ik van huis ga doe ik er een pleister op, want het is echt geen kleine bult, nu zei gister iemand tegen mij, het lijkt wel een steenpuist. Vandaag heb ik gevoel (maar kan zijn dat ik eraan wen) dat hij iets kleiner is) maar ik gok dat de dokter ook nog een handje zal helpen eraan.
Veel kracht kan ik niet op zitten, verga van de pijn dan, maar ik hoop heb nog een weekje vakantie volgende week, dat het dan aan de genezende hand is als ik weer ga werken.

Zo vandaag een heel verhaal geworden en vers van de pers nog wel.
Het is 10 voor 9 en ga nu wat doen hier, want vanmiddag als het droog blijft ga ik met vriendinnen op de fiets even de stad in en daarna een ommetje fietsen.

Ik wens jullie een fijne dag vandaag,

lieve groetjes Elly 







 

maandag 5 augustus 2024

Rouwkaartje

Goedemorgen,

vandaag mag manlief weer beginnen met werken, zijn 3 weken zijn alweer voorbij.

Echt 1 volle week is hij bezig geweest met de keuken, wat een werk had hij verzet, en de tijd ging ook erg snel, het samenwerken met elkaar dat ging niet zo best af en toe.

Maar dat hoort er denk ook wel bij, vaak zei hij moest je niet weg vandaag ofzo...maar ach vaak had hij mij ook wel nodig hoor.

De creatie wat ik vandaag laat zien is voor een vriendin waar ik laatst een sterkte kaartje voor had gemaakt, maar nu is het officieel en heb ik deze creatie gemaakt. Ze heeft afscheid van haar broer moeten nemen, en dat is niet niks geweest.


Ik vind de kleur van de foto wat vreemd nu het op de pc staat.
Ook deze creatie is tussen het drukke geklus gemaakt.
Het lucifer doosje is van Craft Emotions en het dsp van Maja Design.





En een klein kaartje erin met een gebroken hart wat jullie wel meer van mij kennen.
In het kaartje staat persoonlijke tekst.

Groetjes Elly

fb pagina:

 

zondag 4 augustus 2024

Ijsjes

Goedemorgen,

hmm ja ijsjes wie lust ze niet, en laat ik nou best wat foto's op mijn mobiel hebben staan met verschillende lekkere ijsjes!


Ik heb er een planner pagina van gemaakt. Tekst met een label maker gemaakt.


De onderdelen van de pagina zijn van Craft Emotions dacht ik.
Dsp is van de Action.



Het linkse ijsje is uit Spanje en de rechtse toen we met zn tweetjes even uit eten waren geweest.


De onderste twee hebben we ook in Spanje genuttigd, hmm krijg er gelijk weer zin in.

Dit was mijn reminder voor KIC, en jullie raden het thema is IJS!. Mocht je mee willen doen met de challenge dan kun je kaartje HIER linken, of op onze fb pagina.

Vele groetjes Elly DT KIC

fb pagina:

 

vrijdag 2 augustus 2024

Zomerproject deel 3

Hoi hoi,

en jawel hoor hier hebben we laatste foto's van het zomerproject. En zitten we weer in augustus.


Dit dsp was zo fijn om mee te werken. Het heeft eigenlijk niks meer nodig omdat het al zo mooi van zichzelf is.


Met de lusjes trek je beide kaartjes er onderuit.





Peek a boo, zo leuk dat deze kaartjes tevoorschijn komen, en de andere zich weer verstopt.



De laatste pagina, heb ik een band gemaakt en daaronder 2 zelfgemaakte enveloppen gedaan.
Gemakkelijk om losse elementen ofzo in te bewaren, of briefjes wat niet iedereen gelijk mag lezen.
Laat je fantasie maar los.



En hier dan de achterzijde. ook met elkaar verbonden, restje van de Action en van Stamperia.

Hij was leuk te maken, maar voor een beginner eigenlijk niet te doen is ben ik bang, het leuke is dat elke pagina ook voor een gewone kaart te maken is. 

Ik wens jullie een mooi weekend toe,

groetjes Elly

fb pagina:

 CreaEl


KIC